Etnologerne og jeg har lavet en bog om sidste skoledag som kulturelt led i en dannelse.

For samtlige mænd er sidste skoledag en affære, de har i sinde at mindes hele livet. Utallige glæder sig til deres sidste skoledag fantastisk mange dage i forvejen. En persons sidste skoledag kan med fordel karakteriseres som en praksisform, som har som mål at illustrere en overgang. På nøjagtig samme måde som den kristne konfirmation, illustrerer den sidste skoledag udviklingsfasen fra rolling til voksen. I den nærmeste fremtid lurer voksenlivet med de medfølgende forpligtelser. Historisk forskning viser, at modsætningen mellem barn & voksen er et skel, der opstod i oplysningstiden. Hvis man anskuer det historisk, er denne sondring bestemt ik naturgivent, men derimod noget, som er blevet fremherskende i en speciel epoke. & dét er nøjagtig dét en sociologisk undersøgelse kan dokumentere. Jeg husker klart og tydeligt min sidste skoledag, hvor alle mine venner havde været i butikker og investere i sidste skoledag kostumer [http://dramashop.dk/category/sidste-skoledag-63/]. Mine perleveninder & jeg havde købt de samme jakker – vi ville forestille Pink Ladies – som fra min yndlingsfilm Grease!

Som voksen husker jeg hyppigt tilbage på min sidste skoledag. Professionelt set er jeg historiker, & har derfor udforsket dé meninger, unge sammenkobler med deres sidste skoledag. For utallige er deres sidste skoledag essentiel, og jeg har undersøgt, hvilke meninger, som denne dag får påduttet. Jeg arbejder med at gennemskue, hvorledes arten mennesker begår sig. Mine kollegaer og jeg har foretaget feltarbejde i sammenhæng med en sidste skoledag, hvor mig og mine kollegaer gennemforskede samtlige af elevernes brug af sidste skoledag kostumer. Dét kom der en lang afhandling ud af, som lige i dag er blevet udgivet på et forlag. Så hvis I har lyst til at lære virkelig meget mere om den sidste skoledag som kulturelt fænomen, kan de personer købe vores videnskabelige undersøgelse i den tætteste forhandler af bøger lige nu! Det er fascinerende kundskab, vil jeg love jer. Altså; hvis I investerer i bogen, er det skønt for både dig & forskergruppen.