I dag erkender jeg af hvilken årsag, at en røgalarm er livsreddende!

Jeg har aldrig nogensinde oplevet, at en gennemtrængende lyd vækkede mig, men ik desto mindre var det dét, der skete en ekstrem tidlig morgen.

En hel del tid går der, før jeg finder ud af, at min medtagede røgalarm (http://www.ista.dk/produkter/roegalarmer/fumonicr_3/index.html) lutter er smadret, da jeg tjep bliver klar over, at det næppe er en brand, som har ledt til dens igangsættelse. Det er selvfølgelig en tilfredstillelse at finde ud af, at min røgalarm udelukkende satte i gang grundet en fejl. Alligevel vedvarer min røgalarm ved med at være larmende. Røgalarmer er soleklart produceret sådan, at de ikke umiddelbart kan slås fra. Røgalarmer er produceret til for tid og evighed at være påpasselig. Da jeg erfarer, at min røgalarm er bleven aktiv, grundet den savner batteri, er min glæde åbenbar omfangsrig. Da jeg direkte der efter erkender, at røgalarmer er produceret sådan, at dens lyd ikke stopper, når batteriet bliver pillet ud, føler jeg mig en smule slap.

Åbenlyst er det kvikt den måde, som røgalarmer er skabt. Men alligevel kan jeg ikke svede ud, på hvilken måde min røgalarm ødelagde en halv nat! Jeg kunne slet og ret ikke slukke min røgalarm, upåagtet gentagne vedholdende eksperimenter. Nu priser jeg mig begribeligvis heldig over, at der ikke var røg i min gang, samtidig med skatter jeg, hvor alle tiders røgalarmer er skabt…

Min allerførste idé lød, at det var ovenud belastende, for følte mig stresset, og havde mest lyst til at sove. Efterfølgende falder det mig ind, at det er min travle røgalarm, der er trådt i kraft. Endnu engang er min første indskydelse ikke at stikke af, til trods for en bedre røgalarm skal udfylde den funktion at advare om en ummidelbar farefuldhed. Min impulsive indskydelse var alligevel: den røgalarm er forrygende ivrig…