Kantlister, gasfjeder og ikke mindst svampegummi: hvad består de af?

Selvom det ikke er sådan noget, som du og jeg løbende tænker specielt meget over, fylder et materiale så umiddelbart ubetydelig som gummi virkelig rigtig meget i vores daglidag i nutidens liv. På en daglig basis gør du og jeg nemlig brug af en hel del brugsobjekter, som er fremstillet af materialet gummi: derunder for eksempel kantlister, gummistropper, svampegummi, gummiplader plus gummimåtter. Objekter som f.eks. gummiplader, svampegummi eller en gasfjeder er måske noget, som langt færre benytter, men som stadigvæk er relevante for vores velkendte dagligdag.

Gummien er som følge deraf et virkelig nyttigt & ganske enkelt livsnødvendigt råmateriale. Hvilket råstof skulle industrien alternativt lave svampegummi af? & hvorledes ville vi kunne lave gummistropper, gummiplader samt gummimåtter, hvis ikk gummi kunne benyttes for os?

Hvis du fremover kommer forbi hvad enten gummimåtter eller en gasfjeder, kan du evt. overveje, at et temmelig stort antal af genstandene, som de fleste af os benytter hver dag, jo er fremstillet af en hård eller blød gummivariant, skønt det faktisk ej er mange, som bemærker at det er sådan. Men dette kender du nu til.

Blandt materialet gummis hovedsagelige plusser er samtidig den store praktiskhed. Materialet kan nemlig både laves hårdt og bøjeligt og kan i kraft af den kvalitet bruges til op til flere forskellige objekter. Gasfjeder er fx bløde, hvorfor de må fremstilles af fleksibelt gummi. Gummiplader og kantlister er til gengæld produceret af ufleksibelt gummi, som ej i så høj grad er bøjeligt og føjeligt.