Kantlister, gasfjeder + svampegummi: hvad er de lavet af…?

Skønt det ikke er et faktum, som folk ofte render og skænker mange tanker, betyder et så enkelt materiale som gummi egentlig chokerende meget i vores hverdag. På dagsbasis benytter vi nemlig op til flere objekter, som er produceret af gummi – deriblandt f.eks. gummistropper, kantlister + gummimåtter.

Gummien kan imidlertid ligeledes bruges til objekter, som færre benytter, men som stadig er vigtige. Det kan eksempelvis være en gasfjeder, gummiplader og svampegummi!

Af netop den årsag er gummi et rigtig brugbart og faktisk aldeles uundværligt råstof. I hvad for et materiale ville industrien ellers lave en gasfjeder? Og hvordan skulle vi kunne lave gummimåtter, gummistropper & gummiplader, hvis ikke gummien eksisterede…?

En af materialet gummis største fordele er desuden den åbenlyse brugbarhed. Materialet kan jo nemlig både laves bøjeligt & ufleksibelt & kan dermed benyttes til flere varierende objekter. Ting fremstillet af svampegummi er f.eks. fleksible, & af den årsag må de manifaktureres af bøjeligt gummi. Gummiplader & kantlister er til gengæld lavet af hårdere gummi, som ikke på samme måde er bøjeligt.

Såfremt du i fremtiden kommer forbi hvad enten gummiplader el. kantlister, vil du eventuelt tænke over, at et pænt stort udpluk af de genstande, som man bruger dagligt, reelt er lavet af enten hårdt eller blødt gummi, selvom det nu er de færreste, der bemærker dette.