Min far skulle have brugt høreværn

Jeg mener, at den gamle sikkert har fået lidelsen tinnitus, og han har også en nedsat hørelse. Ørelidelsen tinnitus er en lydfornemmelse, som du kan have i ørene, trods der ikke kommer nogen lyd ind i ørerne fra omverdenen. Farmand skildrer det som en fløjtelyd i hans øre. Det har efterhånden varet noget tid, og det virker som om, at det vist bliver slemmere og slemmere. Jeg synes, det er virkelig difficilt for mig, for han har altid været det menneske, der har lyttet, hvis jeg havde brug for at sige noget, jeg gik rundt og tænkte på. Nu da han ikke har sin gode hørelse længere, tværtimod en nedsat hørelse, har vi ikke skvadret ligeså meget med hinanden. Og jeg mangler det.

Mit gæt er, at anledningen til, at farmand har nedsat hørelse, er en støjskade, fordi han er tidligere vejarbejder og ikke anvendte høreværn. Der regnes med, at tinnitus kommer af ødelagte høreceller i høresneglen i den indre del af øret, formentlig også grundet en støjskade. Det får mig faktisk til at tænke på, at jeg skal huske min bror, der er guitarist, på, at han skal anvende et musikerhøreværn. Jeg har tænkt mig at tage min far til lægen på mandag, som så må bedømme hans hørelse. Fars læge sender ham formentlig til en høreklinik, som laver en udførlig undersøgelse af hørelsen. Så overvejes der, om løsningen på problemet vil være et høreapparat.

Adskillige forskellige slags høreapparater er der, og hvert enkelt høreapparat vil selvfølgelig blive rettet til, så det vil passe til ens hørenedsættelse. Jeg regner med, at min farmand skal have et høreapparat, som skal sidde bag øret. Høreapparaterne er fremstillet af 2 elementer: selve apparatet omme bag på ørerne og et lydrør, som vil bringe lyden ned til en prop i ørets indhak og ind til det, der kaldes trommehinden. De førnævnte høreapparater benyttes til personer med vanskelige høreproblemer samt til mennesker, der selv skal kunne justere lyden. Det er ens eget valg, hvorvidt man gerne vil blive behandlet samt få høreapparatet gratis ved de offentlige høreklinikker, eller om man kunne tænke sig økonomisk bidrag til at købe høreapparatet ved en autoriseret privatejet høreklinik/ved en forhandler, der er i samarbejde med høreklinikker. Jeg synes, det er imponerende, at det kan fås helt gratis hos en høreklinik. Jeg har hørt, at høreklinikker tager sig godt af deres patienter.

Som før nævnt har den gamle haft et støjfyldt arbejde, og det var jo faktisk nødvendigt at gøre brug af et høreværn, det er min far et eksempel på, da for støjfyldt et arbejdsmiljø netop kan give dig en høreskade. Jeg har hørt, at ca. 60 procent af personer, som arbejder i støjfyldte omgivelser, ej gør brug af høreværn/musikerhøreværn. Min bror har et arbejde i et rockband, og jeg har på fornemmelsen, at han også bliver den uheldige ejer af nedsat hørelse, på betingelse af at han ikke snarest muligt begynder at benytte musikerhøreværn, mens han er ude at spille.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>