Nu er mig og mine veninders maskebal kostumer hjemme

Jeg elsker at klæde mig ud. Jeg har det som om, at jeg har endnu mere selvtillid, når jeg hopper i et kostume og pludselig bliver pirat, zoombie eller den gode eller onde fe. Jeg har vidst arvet det fra mine forældre. Min far fungerer som familiens julemand med skæg, tyk mave og det hele. Og min mor er pædagog og har tit et federe kostume end vuggestuebørnene, når der er fastelavn på hendes arbejde.

Dengang jeg var lille var jeg altid udklædt til fastelavn og engang jeg var 6 år, gik jeg rundt i min prinsessekjole og bare tæer hele til jeg ikke kunne passe kjolen mere. I dag tager jeg hver eneste mulighed og hopper i kostumer til tyrolerfest, halloweenfester, julehygge, maskeballer og selvfølgelig fastelavn. Jeg må få mig nogle arvinger, så jeg har flere lejligheder for at tage til endnu flere kostumefester.

Når det skal være nemt og hurtigt leder vi online og investerer i fulde kostumer, hvilket overraskende nok kan koste mindre end at finde tøj i H&M. Ofte bruger jeg kun penge på en paryk eller accessory (argh staveplade) og finder ellers det øvrige i mit eget klædeskab eller hos genbrug. Jeg var engang udklædt som sørøver med en hvid gammel skjorte fra Røde kors, mine egne en flaske rom fra min kærestes barskab, sorte bukser, min mors støvler, min lillesøsters spraglede tørklæde – og så en pirathat fra en online kostume shop.

Min næste fest er med Mad Men 50ér tema. Mit kostume er såmænd klar med pumps og nydelig kjole. Jeg mangler bare parykken, for mit hår er overhovedet ikke særlig 1950’er agtigt.