Professionel sminke og virkelighedstro kostumer er helt sikkert vildt betydningsfuldt for et hvilket som helst teaterstykke

Kostumer kan evt. synes mere kompliceret at lave, på grund af at folk for det meste ligger inde med en hel speciel forestilling angående, hvorledes tøjet bør se ud. Adskillige pålidelige folk, som kan specialfremstille kostumer til lige nøjagtig din teaterforestilling, findes her heldigvis. Sminke skal lægges nydeligt samt parykker skal helst forekomme så naturlige, at publikum ej med det samme lægger mærke til dem. Sminke til dramashows bør helst blive købt specielt, da normal sminke ikke hver gang laves kraftig eller holdbar nok. Således at de kan gøre børnene bange, er masker nødt til at se grusomme ud, plus de bør virke lette at have på.

Flere ting, man bliver nødt til at have ordnet, forekommer her uden diskussion, hvis du skal til at arrangere en forestilling. At få hjælp hos en teater specialist, således at du gives mulighed for at tildeles den bedste sminke samt optimale kostumer til din teaterforestilling, bliver nok den optimale metode . Naturligvis bør man sørge for at manus er ordentligt og vælge en masse fantastiske aktører, der kan give liv til dramaforestillingen, men hvis der skal være liv i dramaforestillingen, skal scenen plus kostumer være gode.At de befinder sig i et mægtigt palads eller en tæt jungle, er der næppe grund til, at du forsøger at få tilskuerne til at føle, hvis der ikke findes spir eller træ på de skrå brædder. Sørge for, at både sminke og parykker virker i god stand, samt at dine masker ikke ser ud som noget købt i en børnebutik, er du derudover nødt til.