Vedrørene at vælge – og få lagt laminatgulv, parketgulv, trægulv eller en enkel løsning med gulvtæpper

I mandens og mit evindelige forehavende med murermestervillaen med at rive ned og renovere vores gamle villa er manden og jeg snart nået til valg af vores gulve. Det spontane valg er et trægulv , http://gulvlageret.dk/traegulve-1/, , men vi læste om at så må du både vælge et halvdyrt parketgulv , http://gulvlageret.dk/traegulve-1/haro-155/, , et mere prisvenligt laminatgulv, eller om min mand og mig f.eks går efter gulvtæpper , http://gulvlageret.dk/taepper-13/danfloor-103/, i vores soveværelse, eller hvorvidt det er besværligt.

I de her dage skal vi forstå alt fra bunden. Tidligere inden han og jeg kom til tanker vedrørende gulve, så har vi bare tænkt trægulv og været enige omkring det. Men et trægulv er vidst ik kun et trægulv. Nej da det kan vælges som laminatgulv, parketgulv eller massivt trægulv.

Herhjemme lader der til at være enighed om at parketgulv med skråt mønster virker ganske æstetisk og vidst også bekosteligt. Til gengæld har parketgulv en mere overbevisende holdbarhed og slidstyrke og kan afhøvles ofte. Uhæmmet gulvslibning kan man så vidt vi har forstået ikk så nemt hvis man har laminatgulv, som desuden kan syne en smule kunstig. Til gengæld ka’ vi montere et laminatgulv oven på det eksisterende og gulvet behøver ikke behandling af overfladen. Herudover er et stk laminatgulv sikkert at vedligeholde.

Vi har venner der foreslår os at udvælge et gulv der er mere råt og samle looket med varme gulvtæpper. Det syner kanske ikk’ík’ så praktisk med gulvtæpper, når nu jeg og min mand gerne vil have en lille men også beskidt hund. Derimod er gulvtæpper rart i soveværelset.