Vi får installeret timeregistrering og fraværsregistrering på mit firma, & dette bliver underligt

At mange både offentlig og privat ansatte døjer med stress pga., at de omsiggribende krav til den enkelte person har ændret sig, bliver det tit i hvert fald en gang om ugen, at jeg læser i pressen. Jeg har selv arbejdet et sted, hvor medarbejderne til adskillige personalesamtaler blev informeret omkring konklusionen på den tidsregistrering » http://danmade.dk/,, timeregistrering, og fraværsregistrering, der var blevet nedfældet vedrørende vores indsats. En hel del følte det som slet & ret ”overvågning”, samt det føltes virkelig ik rart. At effektiviserings-iveren er gået over gevind, er fuldkommen tydeligt for mig… Så min opsang til alle ledere lyder; hold opmærksomheden på tilfredse ansatte, frem for effektivitet.

Det er ik løgnagtigt, hvis jeg snakker om, at jeg er yderst bekymret for fremtidens indretning. Mange er af den mening, at det er ekstremt eventyrligt, at der nu er så meget fokusering på god og dårlig arbejdsmiljø på mange arbejdspladser. Det tror jeg i sidste ende vil forbedre tallene på bundlinjen… For tilfredse ansatte betyder effektive ansatte…

Men kontinuerligt med den form for fokus, ses ligeledes et fokus på optimering. Med det formål at implementere denne effektivisering har man på snart alle fabrikker været tiltrukket af tidsregistrering, timeregistrering, fraværsregistrering, samt et stempelur » http://danmade.dk/produkter/stempelur/, for at kunne kontrollere om alle yder som de skal! Stress er en af vor tids største sygdomme, og jeg er sikker på, at sådanne symptomer kan spores til tidsregistrering, timeregistrering, fraværsregistrering, samt et såkaldt stempelur! Ydermere er her også den skrækindjagende lyd fra et gammeldags stempelur, som absolut ikke bidrager til et herligt arbejds-miljø.

Industriens altoverskyggende buzzword er fleksibilitet og effektivisering… Overalt hvor jeg ser hen, kræves det, at medarbejderstaben skal arbejde meget hurtigere… Det ses bla. i den konstante kontrol varetaget af al den tidsregistrering, timeregistrering samt fraværsregistrering… Vi alle skal nå det samme som altid, men på kortere tid. Det kan simpelthen ik’ udvikle sig sådan, at vi alle sammen skal bukke under for stress!